Minimaal onderhoud door slimme aanleg van een zwembad

Om het zwembadonderhoud tot een minimum te beperken, dient hiermee al vóór de aanleg van het zwembad rekening te worden gehouden. De volgende elementen die tijdens de bouw worden aangelegd hebben invloed op het uiteindelijke onderhoud:

  • Pompfilterinstallatie
  • Skimmers en inspuiters
  • Bodemput
  • Leidingwerk
  • Stofzuigerleiding
  • Afdekking

 

 

Pompfilterinstallatie

Het hart van uw zwembad is de pompfilterinstallatie. Door vooraf een goede berekening te maken op basis van de plaats van het bassin en de inhoud, bepalen we de (flow)capaciteit. Daarbij houden we tevens rekening met de  leidingafstand van het zwembad tot aan de technische ruimte.

 

 

Plaatsing van de skimmers, inspuiters en bodemput

Voor de beste plaatsing van de skimmers en inspuiters houden we rekening met de windrichting op het oppervlakte van het water. De pompfiltercapaciteit bepaalt namelijk met welke kracht c.q. snelheid het water aan de oppervlakte vanaf de inspuiters richting de skimmers wordt getransporteerd. Vanzelfsprekend moet dit met de windrichting meegaan.

 

Heuff Zwembaden plaatst de skimmers en inspuiters altijd op de lange zijden van het zwembad, zodat de afstand van het vooruit gestuwde water én het vuil naar de skimmers zo kort mogelijk is.

Door op deze wijze de inbouwdelen te monteren, zijn de kosten iets hoger. Maar dit staat niet in verhouding met het plezier dat u eraan beleeft. Uw zwembad en zwemwater blijven schoner, wat het onderhoud vele malen lichter en sneller maakt.

 

Een bodemput(ten) met speciale deksel is van groot belang om het zwaardere vuil dat naar de bodem zakt, weg te kunnen zuigen maar draagt ook zorg voor een goede temperatuur-menging.

 

 

Leidingwerk

De wijze waarop we het leidingwerk aanleggen is erg belangrijk. Het water moet namelijk met zo min mogelijk weerstand door het leidingsysteem worden gepompt. Dit bespaart energie, maar zorgt ook voor een maximale zuigkracht en persdruk. 

 

 

Stofzuigerleiding

Voor nog minder onderhoud van uw zwembad kunnen we een separate stofzuigerleiding aanleggen. Deze kunt u gebruiken voor het handmatig stofzuigen met een slang met zuigmond. Nog beter is het gebruik van een stofzuiger die wordt aangedreven door de zuigkracht van het filtersysteem. Dit type stofzuiger wordt zonder elektronische componenten aan een slangtule gekoppeld en zuigt door de waterflow het gehele bad schoon.

 

Meer informatie over het stofzuigen vindt u bij onze downloads of bekijk video op Youtube.

 

 

Zwembadafdekking

Een goed sluitende zwembadafdekking zorgt er voor dat het meeste vuil niet in het water valt als u het zwembad niet gebruikt. Bovendien heeft het een zeer goede isolerende werking. Maakt u gebruik van een Solar Deck, dan kunt u het water er zelfs kostenloos mee verwarmen.

 

Contact opnemen