Inbouwzwembad

Naast de bouwkundige zwembaden leveren Heuff Zwembaden en Wellness ook inbouwzwembaden maar plaatsen deze niet om meerdere kwaliteitstechnische redenen. In de volksmond worden deze ook wel prefab zwembaden genoemd. Ze zijn in meerdere typen leverbaar.

 

Plaatstalen inbouwzwembad 

Het grote voordeel van een plaatstalen inbouwzwembad is de relatief lage prijs. Ze zijn leverbaar in een ronde en een ovale uitvoering van verschillende afmetingen en kleuren.

 

Bij zowel de ronde als de ovale uitvoering wordt als basis een betonplaat gestort. Voor de ondersteuning van de zijwanden worden bij de ovale versie aan de lange zijden steunmuren opgemetseld en de ronde uiteinden te worden voorzien van gestabiliseerd zand.

 

 

Een Plaatstalen zwembad als zelfbouwzwembad

Zelf een plaatstalen zwembad aanleggen is relatief eenvoudig. Een snelle rekensom leert dat een dergelijk zwembad circa € 4.000,- kost, inclusief pomp- en filterinstallatie. U bespaart immers flink op de grootste kostenpost: arbeidsloon. 

 

 

Polyester inbouwzwembad

Polyester inbouwzwembaden hebben als grote voordeel dat ze een naadloze, strakke afwerking hebben. Ze worden als één geheel geleverd. De kosten zijn daarentegen ongeveer gelijk (mits een deugdelijke kwaliteit) tot iets hoger aan die van een bouwkundig zwembad. Bovendien verkleurt een polyester zwembad na verloop van jaren en moet het bad opnieuw worden gecoat of te worden voorzien van een zwembadfolie. Een verder nadeel van een polyester zwembad is osmosevorming.

 

Het coaten van een polyester zwembad is een prijzige aangelegenheid. Bovendien zijn de te gebruiken coatings door de strengere milieuregels niet meer van de zelfde kwaliteit als voorheen.

 

Contact opnemen