Regulier zwembadonderhoud

Tijdens het zwemseizoen kunt voor regulier zwembadonderhoud volstaan met slechts een kwartiertje per week. Als er bij de bouw al voldoende rekening is gehouden met het onderhoud, gebeuren een aantal zaken namelijk zo goed als automatisch.

 

Regulier zwembadonderhoud bestaat uit twee onderdelen:

 

Door na het zwemmen uw zwembad af te dekken en uw zwembad zo nu en dan een grote beurt te geven met een bodemreiniger, houdt u het zwembad schoon. Dit reguliere onderhoud verhoogt uw zwemplezier en uw bad is altijd uitnodigend voor een frisse duik.

 

 

Circulatie en filtratie

Bij een goede watercirculatie in het zwembad worden de meeste grotere vuildeeltjes door filteren verwijderd. Dit filteren gebeurt met een zwembadwaterbestendige pompfilterinstallatie in combinatie met skimmers en een bodemput die het water direct bij de wateroppervlakte en op de bodem aanzuigt.

 

De skimmers nemen het nog drijvende grove vuil, zoals bladeren, op en vangen dit op in skimmermanden. Het fijnere vuil wordt door de pomp door een filterton geperst, waar het opgevangen wordt door een filtermedium van filterzand of filterglas. Naast het opnemen van het zwaardere vuil dat naar de bodem zakt, zorgt de bodemput tevens zorg voor een goede temperatuurmenging, omdat net als bij lucht de warmte in het water opstijgt.

 

Nadat het water door het filtermedium is getransporteerd, wordt het water weer teruggeperst naar de inspuiters van het zwembad. Het filtermedium zelf wordt gereinigd door het zogenaamde backwashen. 

 

Tijdens dit filteren kunt u gewoon gebruik blijven maken van het zwembad. En gelooft u ons, een filterinstallatie wordt niet zo maar geplaatst maar dient vooraf te worden berekend aan de hand van meerdere basis-gegevens.

 

 

Chemische waterbehandeling

Circulatie en filtratie alleen zijn niet voldoende om het water helder en kiemvrij te houden. Daarvoor is een chemische waterbehandeling noodzakelijk. Bacteriën, schimmels en virussen worden door een desinfectiemiddel afgedood. Algengroei wordt door een algicide of een oxidatiemiddel verhinderd. Kleine zwevende delen worden door een vlokmiddel uit het water verwijderd. Dat klinkt allemaal heel ernstig maar gelooft u ons: door de juiste techniek kan het gebruik van chemie tot een minimum worden beperkt!!

 

Heuff Zwembaden en Wellness levert u de beste zwembadonderhoudsproducten voor de waterbehandeling van het zwembad.

 

Contact opnemen