Zwembadwaterbehandeling

Een zwembad heeft u voor uw plezier. En dat plezier begint met zuiver en hygiënisch water. Hoe houdt u dat water in een uitstekende conditie? Dat heeft met verschillende factoren te maken. Naast circulatie en filtratie en het afdekken van het bad, is een gezonde waterbalans een eerste vereiste.

 

De chemische waterbehandeling van zwemwater bestaat uit 2 stappen:

  1. Het instellen van de pH-waarde
  2. Desinfectie en oxidatie

 

 

Het bepalen en instellen van de pH-waarde

Een pH-waarde tussen 7,0 en 7,6 is voor zwembadwater optimaal. U hebt dan de juiste balans tussen aangenaam water voor de zwemmer, niet agressief water voor zwembadmaterialen en een goede werking van het chloor. De pH-waarde van het water kan veranderen door o.a. regenwater, het toevoegen van leidingwater, toevoeging van bepaalde chemicaliën en verontreiniging die in het zwembad komen. Met de juiste onderhoudsproducten bepaalt u eenvoudig de pH-waarde en past u deze aan.

 

 

Desinfectie en oxidatie

In een zwembad heersen ideale omstandigheden voor verschillende soorten micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en algen. Slechts een klein gedeelte hiervan vormt een direct gezondheidsrisico voor de zwemmer. Maar deze micro-organismen kunnen wel snel uitgroeien tot slijmvormige afzetting op wanden en bodem of zorgen voor een vertroebeling van het water. Het gebruik van chloor zorgt voor een zuiver en hygiënisch zwemwater. En gelooft u ons: een zwembad kan niet zonder chloor maar wij weten hoe dit tot een minimum kan worden beperkt.

 

 

Leidingwater versus grondwater

Voor het afvullen van uw zwembad raden we u ten zeerste aan om leidingwater te gebruiken. Het gebruik van grondwater veroorzaakt namelijk vaak problemen. Dit komt door de aanwezige vaste stoffen zoals kalk en ijzer en een te hoge of te lage zuurgraad.

 

 

Meer informatie over zwemwaterbehandeling

Heuff Zwembaden heeft bij downloads uitgebreide en kristalheldere uitleg op papier gezet. Hierin worden álle zaken toegelicht welke bij waterbehandeling van toepassing zijn. U vindt hier werkwijzen en antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Kortom, als u eenmaal weet hoe het onderhoud van een zwembad werkt, kunt u in het seizoen met 15 minuten werk per week uw zwembad in prachtige conditie houden.

 

Contact opnemen