Zelfbouwzwembad

Zelf een zwembad bouwen is, als u een beetje technisch inzicht en twee rechterhanden hebt, heel goed te doen. Speciaal voor mensen die dat als een uitdaging zien, heeft Heuff Zwembaden het zogenaamde zelfbouwzwembad ontwikkeld. Met hulp van een paar handige familieleden en vrienden, voert u een groot deel van de werkzaamheden zelf uit.

 

Speciaal voor het zelfbouwzwembad heeft Heuff een duidelijk en overzichtelijk stappenplan ontwikkeld, waarbij we u stap voor stap begeleiden bij de werkzaamheden. We schuiven dus niet alleen met dozen, maar we komen u terplekke ondersteunen en voorzien u daarbij van uitgebreid documentatiemateriaal. Zo is het plaatsen van een zelfbouw zwembad een fluitje van een cent.

 

Stappenplan om zelf een zwembad te bouwen

Bestelt u bij Heuff Zwembad een bouwkundig zelfbouw zwembad, dan ontvangt u vanzelfsprekend een uitgebreide handleiding. Grofweg komt het zelf bouwen van een zwembad op het volgende neer.

 

  1. Om te beginnen graaft u de bouwput uit. Hierna zet u de bekisting uit en voorziet u deze van bouwstaalmatten. Zodra de betonplaat is gestort en afgewerkt, bouwt u het toekomstige zwembad op uit hardschuimblokken. Tijdens de opbouw plaatst u ook de inbouwdelen zoals skimmers, inspuiters en verlichting.
  2. Nadat de bouwblokken zijn opgezet voorziet u de wanden van een houten afstortframe. Deze zorgt ervoor dat het zware beton, dat in de bouwblokken moet worden gestort, de hardschuimblokken niet verplaatst.
  3. In de tussentijd legt u al het leidingwerk, voedingskabels, stuurstroomkabels en leidingsleuf in de bouwput uit en koppelt u ze aan de inbouwdelen. Hierna richt u de technische ruimte in.
  4. Het leggen van het zwembadfolie voert Heuff Zwembaden altijd zelf uit vanwege het vakspecialistische karakter.

 

Welke werkzaamheden u zelf uitvoert en welke niet, bespreken we vooraf. Daarop baseren we onze offerte zodat we beiden precies weten waar we aan toe zijn. Ook als u kiest voor een prefab zwembad, kunt u deze met ondersteuning van Heuff Zwembaden deels of zelf plaatsen.

 

Garantie bij een zelfbouw zwembad

Heuff Zwembaden geeft vergelijkbare garantie af op bouwkundige zelfbouwzwembaden als op zwembaden die we in eigen beheer plaatsen. Zolang u het bijgeleverde stappenplan en de instructie op de bouwlocatie volgt, staan wij garant voor het totale zwembad.

 

Wilt u uw zwembad toch geheel door Heuff Zwembaden laten plaatsen? Kijk dan verder bij onze informatie over inbouwzwembaden of bouwkundige zwembaden. Ook voor zwembadrenovatie en zwembadonderhoud kunt u bij ons terecht.

 

Contact opnemen