Zwembad warmtepomp, een simpel principe

De werking van een zwembad warmtepomp is simpel. Het is eigenlijk een omgekeerde koelkast. Een koelkast neemt warmte op en stoot deze af. Een zwembad warmtepomp neemt warmte op en brengt dit terug naar het zwemwater. Een compressor zorgt ervoor dat het verdampte koelmiddel onder hoge druk wordt omgezet in warmte. Een warmtewisselaar draagt zorg voor de omzetting van de vrijkomende warmte naar het koudere zwembadwater.

 

Het hele jaar plezier met een zwembad warmtepomp

Door het zwembad te voorzien van een zwembad warmtepomp kan er eerder en langer in het seizoengezwommen worden. Steeds meer mensen gaan het plezier ervaren van een full inverter zwembadwarmtepomp. Energiezuinig, milieubewust en gebruiksvriendelijk.

 

Het plaatsen van een zwembad warmtepomp

Bij het plaatsen van een zwembad warmtepomp moeten er met een aantal factoren rekening worden gehouden. Een zwembad warmtepomp haalt warmte uit de lucht en moet dus veel koude lucht afvoeren. De plaatsing op zich kan in het seizoen het beste buiten geschieden. Nog beters is in de zon zodat ook stralingswarmte als extra kan worden gebruikt. Door de verbeterde technieken wordt er niet meer zoveel geluid geproduceerd als de oudere warmtepompen-techniek.

 

Wilt u meer weten over het gebruik van een zwembad warmtepomp in uw eigen zwembad? Neemt u dan contact met ons op.