Zwembad warmtepomp

Door de verbeterde en energiezuinige technieken worden de laatste jaren steeds meer warmtepompen toegepast voor de verwarming van het zwembadwater. Na een zwembadafdekking met solar, verwarmt u met een full inverter warmtepomp uw zwembad op de meest voordelige manier.

 

 

De werking van een warmtepomp

Zo veel mogelijk warmte winnen en zo min mogelijk warmte verliezen. Hierop is het principe van een full inverter warmtepomp gebaseerd. De werking is vergelijkbaar met die van een koelkast. Alleen wordt bij een warmtepomp de vrijkomende energie niet omgezet in kou maar in warmte.

 

In een warmtepomp wordt een milieuvriendelijke koelvloeistof door een compressor onder druk gezet. Door de drukopbouw komt er warmte vrij die middels een warmtewisselaar wordt omgezet naar het zwembadwater.

 

 

Waar op letten bij de aanschaf van een warmtepomp

Aandachtspunten bij aankoop van een warmtepomp is in eerste instantie het energieverbruik en de opbrengst (coëfficiënt of performance). Zeker net zo belangrijk is de geluidsopbrengst en het trillingsniveau. Schaft u een warmtepomp aan, zorg dan voor voldoende capaciteit voor de inhoud van uw bad.

 

Hoe geavanceerder de warmtepomp, des te slimmer en dus zuiniger. Een mooie bijkomstigheid is dat een warmtepomp weinig ruimte in beslag neemt en eenvoudig is te installeren, zowel bij nieuwe als reeds bestaande zwembaden.

 

 

Laat u goed adviseren

Er worden zeer veel verschillende typen warmtepompen op de markt aangeboden. De verschillen in input- en outputverhouding (rendement) zijn enorm. Ook de materiaalkeuze waarmee de warmtepomp is opgebouwd verschilt van merk tot merk.

 

Met andere woorden, een verkeerde keuze is snel gemaakt. Laat u dus goed informeren als u overweegt om een warmtepomp aan te schaffen. Heuff Zwembaden en Wellness doet dat graag en kosteloos.

 

Contact opnemen