Zwembadrenovatie

Heeft u al jaren naar volle tevredenheid een privé-zwembad, maar bent u uitgekeken op de kleur van uw tegels of folie? Is uw polyester zwembad aan vervanging toe, heeft u last van lekkages of is de technische installatie verouderd? Dan is een zwembadrenovatie van Heuff Zwembaden en Wellness dé betaalbare oplossing.

 

Ieder type zwembad is te renoveren. Dat hoeft niet altijd echt noodzakelijk te zijn. Verkleuring zegt namelijk niets over de kwaliteit, maar het wordt minder fraai. Door bijvoorbeeld het zwembad enkel te voorzien van nieuwe folie, is uw zwembad eigenlijk weer als nieuw. Ook de randstenen afwerking kan om die reden worden vervangen.

 

Renovatie van polyester zwembaden

Polyester zwembaden kunnen we renoveren door het aanbrengen van een nieuwe coating. Echter, dit is een relatief dure oplossing. Bovendien zijn door de strengere milieuregels de coatings tegenwoordig van mindere kwaliteit. Het alternatief is het voorzien van een nieuwe zwembadfolie, met alle voordelen van dien.

 

Renovatie van bouwkundige tegelzwembaden

Bij een bouwkundig tegelzwembad kunnen we de tegels vervangen. Steeds vaker vervangen wij dan de bestaande tegels voor vorstbestendig folie. Het kan zijn dat er dan ook nieuwe inbouwdelen moeten worden ingezet die voorzien zijn voorzien van een folieflens.

 

Verhelpen van lekkages

Veel zwembaden die opgebouwd zijn uit beton(blokken) of kalkzandsteen vertonen op den duur lekkages. Dit ontstaat vaak door de druk van het grondwater die scheuren in de wanden of metselwerk veroorzaken. Het onderliggende zand wordt geleidelijk weggespoeld, wat de scheurvorming alleen maar verergert. Om te voorkomen dat de gehele bouwconstructie verzakt, dient zo spoedig mogelijk te worden ingegrepen.

 

Heuff Zwembaden en Wellness verhelpt soortgelijke problemen door het isoleren van het zwembad en het aanbrengen van een nieuw zwembadfolie. Het grote voordeel hiervan is dat het betonnen of kalkzandstenen bassin daarvoor niet waterdicht hoeft te zijn.

 

Extra comfort en lagere energiekosten

Door dit soort renovaties kunt u weer jaren lang genieten van uw zwembad; het krijgt een nieuw, fris uiterlijk en het zwembad koelt beduidend minder snel af. Hierdoor kunt u comfortabeler zwemmen en verlengt u het zwemseizoen. Verwarmt u het zwembad met een fossiele brandstof, dan levert de aangebrachte isolatie bovendien een enorme energiebesparing op.

 

Zwembadrenovatiediensten van Heuff Zwembaden

  • Vervangen van reeds bestaande zwembadfolie of liner of reparatie hiervan
  • Vervangen of reviseren van filter/leidingsysteem
  • Moderniseren of automatiseren van de gehele technische installatie of delen hiervan
  • Leveren en monteren van alle verwarmingstechnieken
  • Leveren en monteren van een automatisch chemiedoseringssysteem
  • Plaatsing of montage van afdekkingen en overkappingen
  • Aanleg van nieuwe randstenen of terras
  • Levering en montage van jetstreams en/of andere spel- en sportattracties

 

Contact opnemen