Zwembadverwarming

Een zwembad kan niet zonder verwarming. Het water zou anders teveel afkoelen, waardoor het niet prettig is om te zwemmen.

 

Voor de sportieve zwemmer is zwembadverwarming van minder belang, maar de meer bourgondische zwemmer heeft het water liever lekker op temperatuur. En daarvoor zijn meerdere prachtige en milieuvriendelijke technieken toe te passen.

 

Het water wordt op 3 manieren warm gehouden:

  • Een goede isolatie van de bodem en de zijwanden door het gebruik van de juiste materialen tijdens de bouw
  • Een zwembadafdekking die uitdamping van het water tegen gaat als je het zwembad niet gebruikt
  • Een verwarmingsinstallatie met een zwembadwarmtepomp.

 

 

Zwembadafdekking voorkomt uitdamping

Door uitdamping (condenseren) koelt het zwembadwater af. Wist u dat 60% van het warmteverlies ontstaat bij de wateroppervlakte van het zwembad? Door het zwembad af te dekken brengt u dit drastisch terug. Bovendien zorgt een zwembadafdekking ervoor dat er minder vuil zoals bladeren, zand en vogelpoep in het water terechtkomt. 

 

 

Solar Deck

Een solar-afdekking is de mooiste oplossing. De afdekking bestaat uit solarlamellen die voorzien zijn van een transparante bovenlaag en een zwarte onderlaag.

 

De holle lamellen zorgen ervoor dat koude instroom en warmte uitstraling worden tegengegaan. Bovendien wordt de lucht in de lamellen verwarmd door de zon. Deze warmte wordt overgedragen aan het stromende water onder de lamellen.

 

Kortom, het zwembad wordt "groen" verwarmd zonder torenhoge energierekeningen.

 

Contact opnemen